Rugklachten

Rugklachten

Komen vaak voort uit een beenlengteverschil, bijvoorbeeld ten gevolge van een heup- of knieoperatie, een gebroken been of scheefgroei van de wervelkolom.

Therapie: meestal is een hakverhoging afdoende, deze wordt langzaam opgebouwd om het lichaam de kans te geven te wennen aan de veranderde stand.

Knieklachten

Knieklachten

Behalve als traumatische sportblessure, worden deze vaak veroorzaakt door een verkeerde voetstand. Bijvoorbeeld door zgn. ‘platvoeten’. Daarnaast kan ook werken of sporten op een harde ondergrond knieklachten veroorzaken.

Therapie: Een paar therapiezolen die de voetstand verandert en/of voor optimale schokdemping zorgt.

Enkelklachten

Enkelklachten

Een verkeerde stand van de hiel en zwakke enkelbanden zijn hier vaak de oorzaak van. Bijvoorbeeld een zgn. knikvoet.

Therapie: Een paar therapiezolen die de stand van de hiel verbeteren en stabiliseren.

Hielpijn bij kinderen en volwassenen

Hielpijn bij kinderen en volwassenen

Door veel sporten, stoten en/of andere irritatie kan er bij kinderen tussen de 8 en 13 (meestal jongens) pijn aan de hielen ontstaan, de zgn. Morbus Sever.

Therapie: Om de voeten pijnvrij te krijgen en vrijuit te kunnen sporten, wordt een therapiezool gemaakt met een optimale schokdemping.

Bij volwassenen ontstaat hielpijn als gevolg van overbelasting, waardoor zich een hielspoor of een fasciïtis plantaris heeft ontwikkeld. Meestal vergt deze klacht een therapie van een jaar, maar dit probleem is goed te behandelen.

Therapie: Een paar voetondersteunende therapiezolen, met een uitsparing in de schokdempende zool op de plaats waar de pijn zich voordoet.

Voorvoetklachten

Voorvoetklachten

Deze ontstaan o.a. door het doorzakken van de voorvoeten, te veel druk op de voorvoeten door verkeerd schoeisel, eelt of likdoorns, een holle voet, een zenuwbeknelling, reuma of diabetes mellitus.

Therapie: Elke voorvoetklacht vraagt een andere aanpak. Uit het voetonderzoek blijkt of de druk bijvoorbeeld anders verdeeld moet worden, dat we de zool stug of juist soepel moeten maken, of dat een siliconen orthese afdoende is.

Diabetes klachten

Diabetes klachten

Bij diabetes patiënten met neuropathie (verminderd gevoel) en/of een minder goede bloedcirculatie, kunnen nogal eens wondjes ontstaan die te laat opgemerkt worden. Dit leidt regelmatig tot ontstekingen die niet goed genezen, als ze niet vakkundig worden behandeld, schoongemaakt en drukvrij gelegd.

Therapie: Preventief onderzoeken we diabetesvoeten en meten zo nodig therapiezolen aan ter voorkoming van wonden door een verkeerde voetstand, overmatige druk of wrijving. Daarnaast verzorgen we de regelmatige controle en verzorging van diabetesvoeten.

Teenafwijkingen

Teenafwijkingen

Als gevolg van een doorgezakte voorvoet, reuma en artrose kunnen tenen anders gaan staan. Ook krijgen wij zo nu en dan diabetes patiënten, waarbij een teen is verwijderd.

Therapie: In bepaalde gevallen zal een simpele silicone orthese uitkomst kunnen bieden. Een zacht, vormvast “kussentje”, dat door ons precies op maat voor uw teenafwijking wordt gemaakt. Ook maken wij teenprotheses voor patiënten waarbij een teen verwijderd is. Dit voorkomt erger scheefgroeien van de overige tenen.

Ingegroeide nagels

Ingegroeide nagels

Deze worden doorgaans veroorzaakt door het verkeerd knippen van de nagels.

Therapie: Als de nagels regelmatig ingroeien of rondgroeien plaatsen wij een nagelbeugeltje op de nagel, om de nagelvorm te corrigeren.