Het eerste bezoek

Het eerste bezoek

Allereerst stellen we u een aantal vragen. Bekijk hier alvast het vragenformulier. Vervolgens wordt er uitvoerig stilgestaan bij de aard van de klacht. Wanneer is de klacht ontstaan? Wanneer heeft u het meeste last? Wordt de pijn steeds erger? Is er al eerder actie ondernomen om deze klacht te verminderen met bepaalde medicijnen, fysiotherapie e.d.?

Als al deze zaken duidelijk zijn, worden uw voeten, benen en/of rug en het gedragen schoeisel onderzocht om vast te stellen of er afwijkingen zijn. Hierna worden er afdrukken van uw voeten gemaakt. Daarmee stellen we afwijkingen in de voetstand en drukverschillen vast. Al deze behandelingen zijn volstrekt pijnloos.

Dan bespreken we het behandelplan. In veel gevallen moeten er op maat gemaakte therapiezolen worden aangemeten, soms zijn ortheses (een plaatselijk ondersteuninkje, bijvoorbeeld tussen uw tenen) voldoende. Het kan ook zijn, dat we voor uw specifieke klacht een andere behandelmethode kiezen. Voor diabetespatiënten bijvoorbeeld, houdt de podotherapeut de voeten, middels regelmatige controle en behandelingen, in optimale conditie.

Vervolgafspraken

Vervolgafspraken

Aan het eind van het eerste bezoek, wordt er met u een vervolgafspraak gemaakt. Ortheses en andere behandelmaterialen krijgt u meteen mee. In het geval dat er therapiezolen voor u op maat worden gemaakt, zal de therapeut er voor zorgen dat u die binnen twee weken kunt gaan dragen en zal u adviseren omtrent het juiste schoeisel voor uw voeten.

Na 6 weken volgt een controleafspraak. Dan bespreken we of uw klachten verminderd of opgeheven zijn. We maken nieuwe voetafdrukken om het resultaat te bevestigen. In het uitzonderlijke geval dat de klachten nog niet aanzienlijk zijn verminderd, wordt er kosteloos een aanpassing in de bestaande zool aangebracht.

Na deze controle wordt een nieuwe controleafspraak gemaakt, voor over 3, 6, of 12 maanden. Alle bevindingen worden aan uw huisarts of specialist gerapporteerd, zodat deze op de hoogte blijft van de resultaten.

Kostenvergoeding

Kostenvergoeding

Vrijwel alle verzekeraars vergoeden de kosten van podotherapeutische behandelingen via hun aanvullende verzekeringspakketten. Kijk hier hoe dat bij uw verzekeraar geregeld is. In het geval dat uw verzekering de onkosten niet dekt, moet u rekening houden met ongeveer € 200,00 voor het onderzoek, een paar therapiezolen en de 1e controle. De verzekerde kosten worden rechtsreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd. Niet verzekerde kosten worden achteraf bij u in rekening gebracht.